vineri, 22 mai 2015

Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” (APOR) salută adoptarea de către Parlament a modificărilor aduse legii Educației, cu privire la modalitatea de înscriere la ora de religie.

COMUNICAT PENTRU PRESĂ

Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” (APOR) salută adoptarea de către Parlament a modificărilor aduse legii Educației, cu privire la modalitatea de înscriere la ora de religie. Aceste modificări pun legea în acord cu decizia Curții Constituționale nr. 669/2014 și respectă drepturile majorității covârșitoare a credincioșilor români, care și-au exprimat în proporție de peste 91% opțiunea pentru ora de religie confesională.
Apreciem că, întrucât cererile deja depuse pentru înscrierea la ora de religie în timpul campaniei din februarie-martie 2015 îndeplinesc cerințele legale și constituționale, nu există nici un motiv pentru ca ministerul sau instituțiile de învățământ să solicite re-înscrierea sau confirmarea înscrierilor deja făcute, acestea rămânând valabile până la încheierea școlarizării sau până la retragerea tot prin cerere scrisă.
APOR condamnă încercările repetate, pe parcursul procesului de legiferare, ale unor parlamentari și reprezentanți ai unor structuri non-guvernamentale de a îngreuna pe cât posibil mai mult procedura de înscriere. Atitudinea acestor persoane, de notorietate pentru aversiunea lor față de religie și culte, este nedemocratică, cei în cauză urmărind să șicaneze părinții într-un adevărat „război al nervilor”, dar și în contradicție cu tendințele de debirocratizare a procesului educațional.
Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” (APOR) este o organizație non-guvernamentală independentă, apolitică și fără afiliere confesională, formată din părinţi cu profesii diferite. Scopul principal al Asociaţiei este acela de a susţine şi îmbunătăţi predarea Religiei în şcoală, iar în general, promovarea și monitorizarea respectării deopotrivă a drepturilor parentale și a intereselor copiilor în educație și viața de familie.
APOR a fost constituită legal în anul 2015 și are reprezentativitate la nivel național, cu organizații locale în aproape toate județele țării. Campania de înscriere la ora de religie din lunile februarie-martie 2015, inițiată de APOR, s-a soldat cu peste 2,1 milioane de cereri înregistrate la unitățile de învățământ.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu